Koopman bedrijfswagens is geopend Corona-update 15 december

Verkoop uitsluitend voor zakelijke klanten, zzp en mkb. Werkplaats op afspraak.

Voor vragen zijn wij bereikbaar op 0226-760082 of per app op 06-22603365

Melding sluiten

Iveco Daily

  • Enkel cabine
  • Dubbel cabine
  • Hoogte laadruimte: 155 - 210 cm
  • Breedte laadruimte: 174 cm
  • Lengte laadruimte: 261 - 513 cm
Bekijk afmetingen

Bent u enthousiast geworden?

Bekijk dan ons complete aanbod aan bedrijfswagens. Heeft u nog ergens vragen over? Neem dan contact op met Ivo, onze bedrijfswagens expert. Hij helpt u graag verder als u meer wilt weten over ons aanbod.

Bent u enthousiast geworden?

Vragen?

Neem contact op met Ivo, onze bedrijfswagens expert.

Call to action teamlid

Meer informatie over Iveco

Lees hieronder waar de naam Iveco vandaan komt en hoe u de Iveco afmetingen kunt bekijken.

Iveco afmetingen – Hoe werkt het?

Op dit moment bevindt u zich op de overzichtspagina van Iveco. Op deze pagina hebben we links gemaakt naar de verschillende Iveco bedrijfswagens. Klik hier het type aan en bekijk vervolgens de afmetingen van de laadruimte, de wielbasis, de lengte van de auto en de lengte van de achteroverbouw.

Iveco Daily

De Iveco Daily is de eerste bestelwagen van Iveco. Deze werd voor het eerst geproduceerd in 1978, drie jaar na de oprichting van Iveco. Door de jaren heen is de Iveco Daily steeds verder geoptimaliseerd. In 1994 kwam de tweede generatie op de markt, in 2000 introduceerde Iveco de derde generatie en in 2006 volgde de vierde generatie. De populaire bedrijfswagen is onderweg naar zijn 50e verjaardag in 2028.

Bekijk hier de bedrijfswagen afmetingen van de Iveco Daily

De geschiedenis van Iveco

Iveco is een Italiaans merk dat is opgericht in 1975. Er staan vijf Europese merken aan de grondslag van Iveco, dit zijn Fiat, Officine Meccaniche (OM), Lancia Special Vehicles, Unic en Magirus-Deutz. Iveco kocht deze vijf bedrijven uit Italië, Frankrijk en Duitsland op en haalde daarmee de nodige expertise in huis op het gebied van vrachtauto’s en autobussen.

Na de fusie van deze vijf organisaties lag de focus binnen Iveco allereerst op een soepele integratie van deze merken. In de jaren ‘80 en ‘90 verzorgde Iveco de overname van verschillende andere merken, waaronder Ford Trucks Europa, Astra, Seddon Atkinson en International Trucks Australia Limited. Zo bleef het automerk groeien.

De naam Iveco is een acroniem voor Industrial Vehicle Corporation.

Kwaliteit door ervaring

Doordat Iveco een samenvoeging is van verschillende merken bracht ieder merk zijn eigen kennis en ervaring met zich mee. We lichten er hieronder een paar uit:

1975 – Officine Meccaniche (OM)

Officine Meccaniche, afgekort: OM, is een auto- en vrachtwagenmerk. OM werd in 1889 opgericht in Milaan. De volledige naam van dit Italiaanse merk is Societa Anonima Officine Meccaniche.

1975 – Unic

Unic is een franse fabrikant van personen- en vrachtwagens. Waar Unic in 1905 startte met de productie van personenauto’s ging in 1937 het roer om, vanaf dat moment schakelde Unic over naar de productie van vrachtwagens. In de jaren ‘60 ontstond er een intensieve samenwerking met Fiat Groep. Unic werd verantwoordelijk voor de distributie van Fiat en OM, totdat de merken samen werden ondergebracht onder Iveco.

1975 – Magirus-Deutz

Magirus-Deutz is een Duits merk, gespecialiseerd in brandweermateriaal, vrachtauto’s, militaire voertuigen en bussen. In de jaren ‘50 en ‘60 behaalde Magirus-Deutz haar grootste successen, tot de crisis in de jaren ‘70. De overname door Iveco kwam hierdoor als geroepen. Vandaag de dag is het Magirus merk nog steeds actief binnen Iveco voor de productie van brandweervoertuigen.

Truck van het jaar

De gecombineerde ervaring van iedere Iveco tak zorgde ervoor dat Iveco in ‘92 en ‘93 de verkiezing ‘Truck van het jaar’ won. In 2003 en 2013 viel Iveco weer in de prijzen, beide keren met de Iveco Stralis. Met name in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika zijn de vrachtwagens van Iveco een groot succes.

Over Koopman Bedrijfswagens

Wij zijn Koopman Bedrijfswagens. Specialist in de verkoop en lease van jonge bedrijfswagens. Op ons terrein in het Noord-Hollandse Opmeer vindt u zo’n 100 kwaliteits bedrijfswagens van verschillende merken en afmetingen.

Wilt u meer weten over onze bedrijfswagens of komt u liever direct bij ons langs voor een gratis proefrit? Neem dan contact op met onze specialisten. Tot snel!

Meer